Lentekriebels

Het kampeerseizoen is geopend! Boerencamping Fûgelfrijverwelkomde zaterdag 15 maart de eerste campinggasten met een heerlijk bakje koffie aan de keukentafel. Gastvrouw Sita Ykema is vol enthousiasme over het komende seizoen; ‘door het mooie weer hebben we zelfs het gras al kunnen maaien, dat is uniek zo aan de start van het seizoen! De bloembakken staan er mooi bij, de winkel is gevuld met prachtige producten, het is een feestje!’. Ook de eerste campinggasten stonden te trappelen om te komen, heerlijk uitwaaien op het Friese platteland, ’s ochtends vissen aan de naast gelegen Harlingertrekvaart , op camping Fûgelfrij is het goed vertoeven!

Ook de dieren van Fûgelfrij zijn klaar voor de lente. De kippen scharrelen rustig in het zonnetje rond en de 65 schapen staan op het punt om te lammeren. Sita vertelt: ‘De schapenstal heeft een complete opknapbeurt gekregen. Na de schade als gevolg van de storm op 28 oktober, moesten er veel dingen hersteld worden. We hebben toen direct de hele stal opnieuw ingedeeld. In alle groepshokken ligt een dikke laag stro klaar voor de lammetjes!’ Volgende week worden de schapen geschoren, vaak worden de nacht daaropvolgend de eerste lammetjes geboren. ‘Alsof de schapen met hun jas uit helemaal klaar zijn voor de lente en de geboorte van hun kleintjes’.

Ook op andere boerderijen zijn de lentekriebels van de partij. Donderdag 13 maart gingen de koeien van melkveebedrijf Louwsmar voor het eerst dit jaar het land weer in. Daar genoten de dames volop van, rennen, stoeien, rollen en ondertussen de eerste hapjes gras. Ook wij kunnen genieten van het eerste voorjaarsgroen. Zo komt er uit de onverwarmde kas van Jochum de Boer in Kimswerd heerlijke spinazie, paksoi, veldsla, winterpostelein, rucola en nog meer groene verleiding!

Boerencamping Fûgelfrij, rust, ruimte en gezelligheid

Boerencamping Fûgelfrij, rust, ruimte en gezelligheid

De dames van melkveebedrijf Louwsmar lopen weer buiten

De dames van melkveebedrijf Louwsmar lopen weer buiten

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.