Eko-keurmerk

Controle door SKAL

De Frysk Eko Produkten dragen allemaal het EKO keurmerk. Dit keurmerk is de garantie dat de biologische producten ook echt op biologische wijze tot stand zijn gekomen. De controle organisatie SKAL is door het ministerie van LNV aangewezen om toezicht te houden op de naleving van de wettelijke biologische productievoorschriften. SKAL dot (on)aangekondigde en objectief uitgevoerde controles. Elk biologisch bedrijf heeft ook een uniek SKAL nummer waardoor producten traceerbaar zijn. Meer informatie over de controle organisatie SKAL kunt u vinden op www.skal.nl

Nieuw europees logo

Sinds 2010 is er een nieuw Europees logo, een groen blad met witte sterretjes. Het Europese logo zal op termijn het Nederlandse EKO keurmerk vervangen. Momenteel worden beide logo’s vaak nog naast elkaar gebruikt. Ook de producten met het Europese logo zijn, mits ze in Nederland geproduceerd zijn, gecontroleerd door SKAL.

Toevoeging logo Frysk Eko Produkt

Met de toevoeging van het Frysk Eko Produkt logo willen wij laten zien dat het naast biologisch ook nog eens streekeigen is. Rechtstreeks uit Friesland en draagt dus bij aan het duurzaam gebruik van de Friese landbouwgronden, bovendien weet u waar uw product vandaan komt en dat het geen overbodige voedselkilometers heeft gemaakt. Het Frysk Eko Produkt staat dus voor biologisch, streekeigen producten.