Terug naar het begin met emmerkoren

Spelt is erg populair, helaas heeft dit ervoor gezorgd dat deze oude graansoort momenteel schaars is. Bakker Berend Bolhuis en molenaar Cees Noteboom van Mole ’t Lam zijn druk op zoek naar spelt, waarmee ze hopen spelt producten te kunnen blijven leveren tot de nieuwe oogst er is. Hoewel beide heren door hun zoektocht leuke contacten door heel Europa erbij hebben opgedaan, blijft de aanvoer van spelt minimaal. Tijd dus voor een alternatief!

Het alternatief hebben ze gevonden in emmerkoren, ook wel emmertarwe of tweekoren genoemd. De geschiedenis van emmerkoren gaat terug naar de tijd van het Oude Egypte. Dit oergraan is de voorvader van spelt, kamut en durum. Emmerkoren bevat weinig gluten waardoor het brood minder rijst tijdens het bakken. De smaak is licht nootachtig.  Voor de speltbroden vermengt bakker Bolhuis spelt met emmerkoren, maar hij bakt ook broden met alleen emmerkoren.

Nieuwsgierig? De spelt en emmerkoren broden van Bakker Bolhuis zijn te verkrijgen via:

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.