Bakker Bolhuis

Bakker voor Friesland en verre omstreken

De geel met witte markies van Bakkerij Bolhuis trekt direct de aandacht in het straatbeeld van Jubbega. Achter de luifel bevindt zich de winkel en de bakkerij van Berend Bolhuis. Bakker Bolhuis bakt allang niet meer alleen voor de Jubbegaasters. Zijn broden en vooral zijn beschuit, koekjes en roggebrood vinden hun weg naar de mensen via diverse markten in Friesland, (boerderij)winkels, webwinkels en zelfs supermarkten. Van dorpsbakker is Bakkerij Bolhuis uitgegroeid tot een Biologische bakkerij voor Friesland en verre omstreken.

Het bakkersgeslacht Bolhuis

Berend Bolhuis stamt uit een echt bakkersgeslacht. Zes generaties Bolhuis gingen hem voor. Een beter bestaansrecht en een verantwoordelijke manier van ondernemen bracht de familie Bolhuis in 1996 tot de omschakeling naar biologisch. Het was pionieren in het begin maar bracht ook veel voldoening. Op de vraag waarom hij met streekproducten werkt antwoord Berend simpel: ‘Streek, dat is gewoon belangrijk’.  Hij is en voelt zich Fries en verbonden met de Friese streek en cultuur. Die verbondenheid is terug te zien in het assortiment: Fryske dúmkes, roggebrood, sûkerbôle en Fries volkorenbrood zijn slechts een paar voorbeelden van hoe de Friese eigenheid doorwerkt in Berend’s bakkerij.

De kunde van de bakker

Biologische, ambachtelijke, eerlijke en vooral smakelijke producten, daar staat Bakker Bolhuis voor. En dat betekent ook het brood de tijd geven. Het proces van roggebrood maken illustreert de kracht van tijd gecombineerd met goede grondstoffen. Het bereiden van roggebrood duurt minimaal twintig uur, aldus Berend Bolhuis. In die tijd krijgen de natuurlijke processen in het deeg de tijd om hun werk te doen. Dit zorgt ervoor dat de rogge uiteindelijke een zoete smaak krijgt. Daar is geen zoetstof voor nodig, alleen maar rogge, zout, water en natuurlijk tijd en aandacht van de bakker.

Bakkerij Jubbega:
– Maandag Gesloten
– Dinsdag t/m vrijdag van 8.30  tot 18.00
– Zaterdag van 8.00 tot 16.00

Markt Dokkum (De Breedstraat)
Woensdag: 10:00 – 17:00

Markt Drachten (De Markt)
Donderdag: 9:30 – 17:00

Markt Leeuwarden:
vrijdag: 9:00 tot 17:00 (Wilhelminaplein)

Markt Frederiksoord
Even weken zaterdag van 11:00 – 16:00 (Koningin Wilhelminalaan)