Geslaagde eerste editie van het Fries Food Festival

De eerste editie van het Fries Food Festival mag zeker geslaagd genoemd worden. Op deze tweede Paasdag wisten vele mensen de weg naar De Harmonie te vinden waar in de grote zalen diverse films werden getoond en workshops werden gehouden, alles natuurlijk rond het thema eten!

In de foyer en op het plein buiten waren diverse stands waar bezoekers zich te goed konden doen aan allerlei heerlijkheden. Natuurlijk konden de producenten van het Frysk Eko Produkt niet ontbreken op dit festival! Op initiatief van Hylke (elke vrijdag met groente en fruit te vinden op de biologische markt in Leeuwarden) werd onze slogan ‘Yt mar Frysk’ smakelijk en kleurrijk onder de aandacht gebracht. Romige kaas van De Nylander, de eieren van Fûgelfrij, de eerste voorjaarsgroenten uit de kas van Jochum, zomaar een greep uit de Fryske producten die bezoekers konden proeven en kopen.

Ook zeer inspirerend waren de green smoothies van Enifit, gemaakt met de spinazie van Jochum en diverse soorten fruit. Locatiecatering Olijfenzo had heerlijke hartige taartjes gemaakt met als hoofdingrediënten de aardappelen van Durk van der Schaaf. De taartjes droegen ook zeer toepasselijk de naam van de aardappel waarmee ze gemaakt waren, te weten Ballarina en Koning Redmar.

Fries Food Festival 2013

Sfeer impressie van het Fries Food Festival 2013

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.