Boeren versmarkt Techum stopt

Na beraad stoppen de producenten van het Frysk Eko Produkt met de wekelijkse donderdagavond markt in de Leeuwarder wijk Techum. Greetje Visser van De Friese Marktslager en Gerben Engwerda van Bioweb geven aan dat de opbrengsten redelijk waren maar niet opwegen tegen vele extra uren werk die er in de markt werden gestoken. Daarbij komt dat de markt in Drachten een dagmarkt wordt waardoor de Biowebbers niet meer op tijd in Techum kunnen zijn. Aan het einde van de door de gemeente Leeuwarden toegekende proefperiode is de conclusie daarom stoppen. Bioweb zal 2 januari voor het laatst met een marktkraam in Techum staan, de Friese Marktslager 9 januari.

De initiatiefnemers zien de markt pilot als een leerzame ervaring. ‘Met de boeren versmarkt hebben wij als groep producten van het Frysk Eko Produkt laten zien dat wij op een relatief korte termijn veel kunnen neerzetten, deze onderlinge samenwerking is onze kracht’, aldus Gerben Engwerda.

De producenten laten de Techumers niet met lege handen staan, via de webwinkel bioweb www.bioweb.nl kunnen de eieren van Fûgelfrij, de Nylander kaas, groente, fruit, vlees en diverse andere producten nog steeds bestelt worden en aan huis bezorgd. Op www.friesemarktslager.nl vindt u alle standplaatsen van de Friese Marktslager.  Of kijk op www.fryskekoprodukt.nl voor overige verkooppunten.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.