Aardappel centraal in 6e Week van de Smaak!

Van 29 september tot en met 7 oktober is het weer Week van de Smaak! In deze 6e editie zal ‘de aardappel’ het speciale thema zijn. Deze beroemde knol is nog steeds de basis van de Nederlandse keuken. En de aardappel is behalve makkelijk te bereiden, ook nog eens een keer gezond en bevat hij weinig calorieën. Genoeg redenen om de aardappel eens in het zonnetje te zetten.
Ook het Frysk Eko Produkt haakt aan bij dit Smaakfeest van het jaar. Op 29 september kunt u ons vinden op de Berltsumer Feilingdei. Van 10 tot 16 uur zijn er allerhande activiteiten op en rond de oude markthallen in Berlikum. Ook de producenten van het Frysk Eko Produkt kunt u hier vinden, waarbij de aardappel centraal zal staan.

Onderdeel van de Week van de Smaak is de Helden van de Smaak verkiezing. Durk van der Schaaf, nestor van het Frysk Eko Produkt en ervaren aardappelteler, was één van de genomineerde maar haalde de landelijke finale niet. Tot 28 september kan er nog gestemd worden op de landelijke finalisten. Wat dacht u van de familie Overesch en hun Sallandse Pieper, of de familie Vos met de aardappel ‘Nieks Witte’.

Meer informatie over De Week van de Smaak en alle activiteiten en Helden van de Smaak vindt u op: www.weekvandesmaak.nl

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.