It Griene Strân

It Griene Strân; Multifunctioneel biologisch bedrijf!
Gelegen tussen het historische stadje Workum en het IJsselmeer ligt It Griene Strân. Het bedrijf is eigendom van duizendpoot Jan Pieter van der Plaats. It Griene Strân is ontstaan uit het bedrijf Sudersé v.o.f. en zag in 2007 het licht. Reden was het beëindigen van de landbouw tak van Sudersé. Naast het biologische landbouwbedrijf runt Jan Pieter ook een winkel én een webwinkel.

Het landbouwbedrijf
Op het landbouwbedrijf It Griene Strân worden akkerbouw en tuinbouw gewassen verbouwd. De akkerbouwgewassen zijn aardappels en granen. De tuinbouw gewassen zijn vele verschillende soorten groentes voor de verkoop in de winkel, webwinkel en verkooppunten in de regio Fryslân. De groenteteelt omvat vooral verse groentes, enkele tientallen verschillende soorten, vanaf het voorjaar tot en met de herfst.

De webwinkel
In 2004 is Sudersé v.o.f. gestart met een webwinkel in biologische producten, gezondgemak.info geheten, om de afzet van eigen geteelde groentes te bevorderen en om een beter inkomen te genereren. In 2007 is bij de overgang van Sudersé naar It Griene Strân, de webwinkel mee over gegaan. ‘Met de webwinkel, die een volledig biologisch assortiment voor de dagelijkse boodschappen biedt, bedienen we de hele zuidwest-hoek van Fryslân, van Harlingen tot Lemmer’ aldus Jan Pieter.

De winkel
Half december 2010 is biologische winkel GezondGemak geopend in Workum. Een fysieke winkel naast de webwinkel dus. Reden voor de opening van deze winkel is de aangekondigde sluiting van de bestaande natuurvoedingswinkel in Workum en de kleine aanloop in de boerderijwinkel gevestigd op de boerderij. In de winkel vindt u net als in de webwinkel een volledig assortiment biologische levensmiddelen als ook, schoonmaak-, verzorgings- en diervoedingsproducten.