Biologisch bedrijf Bonaventura

Bonaventura, akkerbouw en boerderijwinkel

Ternaard
Biologisch bedrijf Bonaventura van Rik Engels is gevestigd in Ternaard aan ‘t Skoar 8 direct gelegen aan de zeedijk. Als sinds jaar en dag levert Bonaventura een scala van groentes aan diverse webwinkels en boerderijwinkels. Bonaventura is een echt familie bedrijf dat ruim 30 jaar geleden begon in Lelystad, en sinds 1996 gevestigd is in het prachtige Friesland.

Groente uit de volle grond
De hoofdtak ligt bij de vollegronds groente onder andere aardappelen, pompoen, prei, ui, rode en witte kool, boerenkool, spruitjes maar ook koolraap en knolselderij, in de zomer maanden levert Bonaventura diverse fijne zomergroentes van de volle grond. Riet Engels beheerd de boerderijwinkel aan ‘t Skoar 8 en weet iedereen elke keer weer te verassen met nieuwe producten, de boerderij winkel is elke vrijdag geopend van 9 uur tot 5 uur en zaterdag ochtend van 9 uur tot 12 uur. Marlies Engels van www.polderkol.nl levert diverse kruiden theeën en zalfjes aan de boerderijwinkel.

Gasconne koeien
Naast groente levert Bonaventura ook vlees aan de webwinkels en boerderijwinkels, de koeien en stieren uit het zuiden van de Franse Pyreneeën staan in de wintermaanden op stal maar in de maanden Mei tot en met Oktober staan ze in het nationaal park De Alde Feanen waar ze ongeveer 4.000 ha laagveenmoeras tot hun beschikking hebben, De Alde Feanen ligt in de driehoek tussen Leeuwarden, Heerenveen en Drachten. De Franse Gasconne staat vooral bekend o zijn gemarmereerde vlees.

Naar het rundvlees heeft Bonaventura ook diverse soorten kippenvlees, lamsvlees en varkensvlees.